Konsert, vandring och fika!

 
Denna vecka har varit fylld med upplevelser! Först och främst har jag varit barnvakt hela veckan då de bygger om på Alexandras dagis, så det har varit mycket lek och bus. I fredags mötte jag upp Linda vid "Philharmonie" vilket är ett av konserthusen som finns i stan. Där skulle vi se filmen "2001 - A Space Odyssey", men med en orkester som spelar filmmusiken. Hur häftigt som helst! Så mäktigt att höra musiken live! Filmen var jättebra, men boken är fantastisk så för er som vill se filmen rekommenderar jag att ni läser boken först.
 
På lördagen bestämde jag mig för att åka till Petite Suisse, det lilla bergsområdet jag åkte till i höstas. Nu åkte jag dit för att fotografera vattenfallet i hopp om att det skulle vara fruset då det varit minusgrader flera veckor nu. Jag tog första bästa buss mot området och kliver av halvvägs för att byta buss. Tillslut kommer min buss - det är ingen buss. Det är en liten minibuss för 15 passagerare, men jag är den enda som är på bussen. Jag berättar vart jag ska och fem minuter är vi framme, men det är helt fel ställe. Jag förklarar att jag vill se vattenfallen. "Jaha! Dåså, då kör vi dit!", säger chauförren. Efter ca 15 minuter är jag framme vid rätt hållplats. Han säger till mig att när jag ska hem sen bör jag kliva på bussen på stationen efter denna, då det är större chans att de stannar där. "Större chans?", tänker jag. Det låter ju väldigt positivt... Jag gick till vattenfallet som tyvärr inte var fruset, men det var fantastiskt fint ändå! Detta inläggs bild är ett av de fotona jag tog på vattenfallet. Efter jag fotograferat klart gick jag till den busshållplatsen jag blev rekommenderad att gå till av chauffören. När jag såg minibussen komma vinkade jag åt den för att stanna. När dörren öppnades var det samma chaufför. Jag fick veta att jag visst stod på fel ställe iallafall, men att det inte gjorde något (jag kan väl inte vara den enda förvirrade turisten han träffat?). Vi åkte vidare och vi började prata om allt möjligt - om stereotyper, om alkohol och drickkulturer (då han fick reda på att jag var från Sverige), om språk, om lite allt möjligt helt enkelt. Jag hade frågat om var jag skulle kliva av för att byta till en viss buss och han trodde att det var där han släppte av mig. Tur nog så stod mitt bussnummer på skylten vid hållplatsen, så jag kom hem okej!
 
Idag söndag hände något speciellt (för er som har läst mitt första inlägg kommer förstå denna historia. Ni som inte gjort det - gör det, för det är en lång historia som jag inte tänker skriva igen.). Min värdfamilj och jag var bjuden till fika hos familjen jag pratade först med gällande att vara Au Pair i Luxemburg. Jag fick träffa mamman, hennes barn och deras nya Au Pair. Det var hur trevligt som helst! Efter att ha pratat och fikat i nästan två timmar var det dags att åka hem igen. Hela kvällen har jag pluggat det sista inför mitt tyskaprov imorgon (och skrivit detta inlägg självklart). Önska mig lycka till!

Pulka, bio och plugg!

 
Varje dag denna vecka har jag och Felicia åkt pulka efter skolan. Det har varit superkul och jag säger inte nej till lite frisk luft! I tisdags hjälpte jag pappa Ben att hämta en ny bil han har köpt. Vi åkte dit och så skulle jag köra den nya bilen hem, vilket var superspännande. Det är en stor SUV och jag har aldrig kört en så stor bil! Jag har aldrig varit med om att jag måste kliva UPP i bilen. Att köra hem den gick jättebra, och den var så skön att köra att jag är sugen på att skaffa en egen stor bil.
 
Igår lördag mötte jag upp Linda i stan strax efter lunch där vi tog en liten fika tillsammans. Efter fikat gick vi till bion där vi kollade på "Passengers" - ska inte berätta mycket, men den var väldigt bra. När filmen var slut gick jag och Linda till Vapiano och åt middag, vilket också var väldigt bra. En fantastiskt mysig kväll var det!
 
Idag söndag åkte jag in till stan för att fotografera lite då vädret var helt fantastiskt, men på grund av dis blev det inte så bra bilder. Jag fotograferade lite i onsdags också, där jag lyckades bättre och fick bland annat detta inläggs bild. Otroligt fin utsikt! Efter lunch idag bakade mamma Josefin semlor. Jag är inte ett så stort fan av semlor, mest för att de brukar vara så stora och därför blir det för mycket, men dessa var små och fantastiskt goda! Resten av dagen har jag pluggat tysk grammatik då vi har prov om en vecka (!?).
 
Detta blev inte ett så långt inlägg. Det har varit en lugn vecka gällande utflykter och äventyr. Nästa vecka är det lite mer planerat iallafall!

Snö och yoga!

 
Denna vecka har varit lugn med äventyr, utom att vi har fått massor med snö! Inte massor jämfört med Sverige, men 3-4cm är mycket snö här. Så det har varit mycket bus i snön med barnen. Min tyskakurs har börjat igen vilket har gått superbra trots långt lov utan något aktivt övande i tyska. I fredags var det jag som fick lägga barnen då pappa Ben och mamma Josefin skulle ha date night. Efter att jag och barnen hade ätit middag satte föräldrarna på Mumin för oss att kolla på (jag har nog bara sett ett avsnitt i hela mitt liv, så varför just Mumin är främst för att mamma Josefin vill utbilda mig i det ämnet).
 
Igår lördag var jag på yoga för första gången! Jag hade fått i julklapp av värdfamiljen en introduktionskurs för yoga där man gick igenom grundpositioner och framför allt andningen. Det var superkul och kommer definitivt göra det igen! Tyvärr har jag ingen bild från yogan, så jag fotade den fina snön istället för inläggsbild. Middagen var väldigt rolig då vi lyssnade på Disneysånger medan vi åt, och jag hade väldigt svårt att motstå att sjunga med i låtarna. Efteråt redigerade jag bilder till mitt framtida Facebook-album där det bästa av Luxemburg kommer att vara med.
 
Idag söndag skulle jag fika med Linda i stan efter lunch, och eftersom pappa Ben och Felicia skulle till ett kalas hon var bjuden till (som låg i stan) passade jag på att följa med dom då jag ändå skulle åt det hållet. Det var en aktivitetshall, nästan som en mindre gymnastiksal med mjuka mattor överallt, där man sprang och hoppade omkring bland olika hinderbanor. Efter att ha sett mig omkring och sett barnen busa massor åkte jag in till centrum där jag mötte upp Linda. Vi gick till ett café där vi fikade och pratade om allt möjligt. Supertrevligt var det! Sedan åkte jag hem, åt middag, och nu skriver jag detta inlägg. Det blev inte så långt inlägg, men inte helt händelselös vecka ändå. Imorgon börjar en ny vecka med nya äventyr!