Vandring bland höstens alla färger!

 
Denna vecka har varit superbra! Vi går direkt till helgen tycker jag.
 
I fredags blev jag medbjuden på lunch av Petra då hennes familj är på besök och hon ville att jag och Linda skulle träffa dom. Det var supertrevligt! Vi åt på Vapiano där jag valde pumparisotto - fantastiskt gott! För er som inte har ätit på Vapiano förut frågar kocken alltid om man vill ha vitlök och chili i maten. I Sverige säger jag alltid ja till både vitlök och chili för jag tycker att chilin i Sverige är mer som paprika i styrka än chili. Här - inte så svag. Efter första tuggan blev jag väldigt varm och röd. Det tyckte alla var kul. Det blev lite jobbigt att äta, men det var gott trots den starka smaken. När alla hade ätit upp insisterade Petras pappa på att betala för hela lunchen. Hur snällt som helst! Efter lunchen åkte jag hem då jag skulle jobba. Tråkigt att lämna det härliga gänget, men jag kommer nog träffa dom igen. Iallafall Petra och Linda garanterat.
 
Igår lördag åkte jag in till stan för att träffa Linda där vi fikade. Efter fikat gick vi in i några butiker, sedan gick vi till Grund - gamla stan som ligger i en dal mitt i Luxemburg stad, där vi hade en liten fotosession. Hur fint som helst! Kan visa en bild någon annan gång. Denna gång har jag en bild i inlägget från dagens äverntyr.
 
Vilket leder mig till idag söndag. Tidigare i veckan hade familjen frågat mig om jag ville följa med dem till Petite Suisse, ett väldigt vackert bergsområde här i Luxemburg, för att bl.a. fotografera familjen. Mitt första fotouppdrag, superspännande! Det är också kul att åka till ett nytt ställe och upptäcka nya saker. Direkt efter frukost packade vi in picknick och varma kläder i bilen och åkte iväg. Kort sagt - det var helt fantastiskt. Speciellt nu med alla färger på löven. Det blev en tur på ungefär tre timmar. Jättemysigt och härligt att gå på vandring igen.
 
Nu sitter jag med en varm kopp te och kollar på film. Imorgon börjar höstlovet för Felicia så det blir iallafall lite sovmorgon. Det blir också mycket tid för lek och bus!

Girls night!

 
Denna vecka har varit superbra! Den nya tyskakursen går väldigt bra. Jag har fortfarande lite hosta kvar från min förkyling, men har börjat jogga igen. Hittills känner jag mig inte sämre. Annars har veckan varit som den brukar vara - lämna/hämta Felicia vid skolan, gå på tyskakurs, leka med Felicia och Alexandra, plugga och sova.
 
För några veckor sedan berättade mamma Josefin och pappa Ben att familjen ska gå på en barbeque (som var igår lördag). De sa att eftersom de åker bort under eftermiddagen/kvällen kunde jag få bjuda hem mina vänner hit på en middag och ha det trevligt. Självklart! Hur snällt är inte det? Jag skrev till Giada, Petra, Linda och Magdalena direkt och berättade den fantastiska nyheten - och alla var snabba på att svara ja.
 
Tillbaka till nuet. I fredags fick jag tyvärr reda på att Linda inte kunde komma till middagen då hon blev inkallad i sista minuten att vara barnvakt av hennes värdfamilj. Riktigt tråkigt. Som tur skulle fortfarande de andra komma. Jag skulle stå för middagen och dricka - de andra skulle fixa dessert. Så fort familjen hade lämnat huset för att åka till festen satte jag igång Frank Sinatra på högtalaren och började förbereda snacks och middag. Strax innan maten är färdig ringer det på dörren. Perfekt timing! Jag har inte anordnat många middagar i mitt liv, men det är en viss känsla när man har klätt upp sig, bra musik är på i bakgrunden, champagne står redo att öppnas och det doftar fantastiskt från köket. Jag välkomnar in dom och de springer snabbt in i köket för att se vad jag lagar, medan jag direkt tar mig en titt i deras påsar för att se vad det blir till efterrätt. Bakelser till tusen! Inte riktigt, men det var sex olika bakelser som vi skulle dela på. Magdalena får äran att öppna champagnen då hon aldrig öppnat en förut, och hon skötte det galant. Jag sa att det är typiskt svensk att man måste hålla ett litet tal innan man skålar. När jag hade välkomnat dom och sagt att jag är glad över att de är här ska jag precis säga "Cheers!" när Petra överröstar oss alla och säger "Skål!" på nästan perfekt svenska (för den nyfikna heter "cheers" på solvenska "na zdravje"). Efter att vi har skålat tar vi en husesyn och sedan sätter vi oss till bords. Vi pratar om allt möjligt och vi bara äter och äter. Vid 21-tiden åkte sällskapet (utom jag) till stan då de ville gå ut och festa lite. Jag kände inte så mycket för att gå ut och festa, så jag tackade för att de kom till middagen och vinkade av dom vid dörren. Jag passade på att städa undan det vi dragit fram och läste sedan lite ur min bok. Vid 22-tiden kom familjen hem, så efter att föräldrarna hade lagt barnen pratade vi om hur kvällen hade varit från båda festerna. Efter ungefär en timmes prat gick jag sedan för att sova.
 
Idag söndag var det sovmorgon och sedan finfrukost med nybakade croissants och jordgubbar från gårddagen. Fantastiskt! På förmiddagen läste jag ur min bok och sedan medan Alexandra tog en tupplur efter lunch åkte jag och mamma Josefin till "Home & Living Expo" vilket är en inrednings- och renoveringsmässa. Jag hade ganska höga förhoppningar eftersom jag tycker väldigt mycket om alla mässor jag varit på i Sverige. Tyvärr var det dock inte alls som jag hade förväntat mig. Absolut var det fina möbler och dekorationer, men det var mest bara stora möbler såsom sängar, soffor och köksinredning. Inga små ting som en spännande vas, en rolig liten staty eller inspirerande design på olika ting. Jag är dock inte bitter då jag tyckte om att kolla på dessa superdyra möbler, men det blev en kort rundtur. Sedan for vi hem igen. Då det blev en kort mässa för vår del passade jag på att ta en liten springtur innan middagen. Nu sitter jag här i mitt rum och ska snart sova för att vara utvilad för en ny vecka imorgon. Nya äventyr väntar!

Fotografering, matfestival och plugg!

 
Förra veckan har varit fullspäckad med saker! Allt om vad rubriken säger.
 
I måndags (för en vecka sedan) när jag gick in i klassrummet till tyskalektionen sa min lärare till mig att hon måste prata med mig. När en lärare säger så blir man alltid nervös. Även om man vet att man inte har gjort något dumt - man blir nervös. Hon berättar då för mig att hon tycker den kurs jag går är för lätt för mig och att jag borde byta till en svårare kurs. Helt fantastiskt att hon som lärare lägger märke till det och att hon erbjuder sig att skriva in mig på en annan kurs. Det enda som är tråkigt är att hon är otroligt härlig och pedagogisk, och klasskamraterna är hur trevliga som helst. Men - jag går ju faktiskt i skolan för att lära mig, så jag tackar ja till erbjudandet. På torsdagen träffar jag den som ansvarar för inskrivningen och hon hjälper mig välja rätt kurs för mig. Fem minuter senare är jag inskriven i den nya kursen som jag ska gå på med start från måndag (idag). I fredags var då min sista lektion med den gamla klassen. Det var lite sorgligt, men jag och några kamrater bytte nummer med varandra så att vi kan höras av och träffas på fika eller lunch och studera tyska tillsammans.
 
Nu till helgen! I fredags träffade jag en ny Au Pair-kompis - Magdalena, från Polen. Vi kom i kontakt tack vare våra värdfamiljs-pappor som träffades på en grillfest för några veckor sen. Ungefär såhär: "Har du en Au Pair? Jag också! De borde träffas!". Då fick vi varandras nummer och började skriva med varandra. Vi bor i samma by så det var inte långt att gå för att mötas upp. Vi gick runt i byn och hamnade tillslut på ett café där vi tog en liten fika. Hon är supertrevlig! Hon berättade också att hon har precis börjat springa så nu behöver jag inte springa ensam på morgnarna längre.
 
I lördags var planen att jag och Linda skulle till "EAT IT Luxembourg" som är en matfestival, men då det regnade var vi inte så sugna på att stå ute och äta. Vi bestämde oss för att gå på matfestivalen på söndagen istället då det var lovat sol hela dagen. Då det blev ändrade lördagsplaner för mig så följde jag med familjen till stan där de skulle köpa halloweenkostymer för kommande helg. Efter att vi hade shoppat tog vi en fika och sedan var det hemfärd som gällde. Precis innan vi kom till bilen sprack det upp och solen sken över hela staden. Jag bestämde mig då för att stanna i stan och fotografera lite. Vid lunchtid smsar Linda mig och säger att hon och Petra ska ta en fika och att jag gärna får följa med. Självklart - vem säger nej till fika (speciellt fika nummer två för dagen)? Jag möter upp dom, vi sätter oss på första bästa café och pratar om allt möjligt. Jag skriver till Magdalena att om hon är ledig så kan hon komma dit så att hon får träffa mina kompisar. Någon timme senare möter vi upp Magdalena vid bussen och så går vi runt på stan tills det är dags att åka hem till middag. På kvällen (vid 21-22) tog jag med mig kameran, stativ och gick ut till en kulle som finns nära huset och fotograferade stjärnorna då det äntligen var en stjärnklar himmel. Försökte iallafall. Bilden jag har till detta inlägg är en av de bättre bilderna jag tog. Inte så dåligt ändå.
 
Söndag morgon gick jag upp 6:30 för att återigen fotografera - denna gång soluppgången. Tyvärr så var det dimma och ju mer solen steg, steg också dimman. Typiskt. Bättre lycka nästa gång! Jag mötte upp Linda vid tågstationen kl. 12 och så gick vi sedan till matfestivalen. Då det fanns så pass många food trucks gick vi först runt och kollade vad alla erbjöd och bestämde oss sedan vad vi skulle äta. Jag åt wok, surf and turf-burgare, samosa och falafel. Vi drack kaffe, öl och varm choklad. Allt jag åt var himmelskt gott! Allt detta tog ca fem timmar, sen var vi för mätta för att fortsätta.
 
Idag måndag var min första lektion i den nya kursen. Det gick superbra! Dock så saknar jag min gamla klass, men jag är glad att jag lär mig mer tyska nu.
 
Det var allt för denna gång!