Bryssel!

 
Denna helg åkte jag och Linda till Bryssel! Helt galet kul var det!
 
Det började med att väckarklockan ringde 04:30. Jag åt en snabb frukost, klädde på mig och gick till bussen. Jag mötte Linda vid tågstationen strax innan 06, och istället för att ta tåget till Bryssel hade vi fixat skjuts via "BlaBlaCar". Det fungerar ungefär som Uber med registrering och betyg, men istället för att få skjuts när man vill så skriver föraren exempelvis "Jag ska till Bryssel på lördag 25 mars. Jag åker från tågstationen 06:00. Hör av dig ifall du vill följa med!". Det man betalar är i princip bensin och den lilla tjänsten att han skjutsade, vilket inte är en stor summa. Denna förare heter Frank - en trevlig fransman som skulle till Bryssels flygplats. Han kunde då köra oss dit så skulle jag och Linda ta oss därifrån in till stan. Bilresan gick superbra och redan efter två och en halv timme var vi framme vid flygplatsen. Vi tackade för den trevliga bilturen och skiljdes åt.
 
Först åkte vi till Atomium som ligger en bit utanför själva centrum. En helt fantastisk konstruktion och så himla stor! Efter att ha sett den gick vi några meter till Mini Europe - många kända byggnader från Europa gjorda i en liten skala kort sagt. Sverige bjöd på Rikstadshuset, men det var tyvärr det. Vid varje land fanns också en liten knapp där man kunde höra melodin till det landets nationalsång så jag passade på att sjunga första versen och kände mig lagom patriotisk. Vi gick runt där och kollade på många fina byggnader. När vi hade gått hela runtturen bland Europas byggnader tog vi första bästa buss till centrum. Först var det dags för lunch och vi bestämde oss för att testa belgiska pommes frites - lite tjockare skurna, friterade två gånger och oftast serverade i pappersstrutar. Supergott! Efter det gick vi till Grand-Place som är (säger sig självt) ett stort torg som bland annat omringas av Bryssels stadhus. När vi njutit av lunchen i den strålande solen på torget gick vi till ett café för att ta en kopp kaffe - för det behövdes kan jag säga. En snabb kopp kaffe senare gick vi till den lilla statyn Manneken Pis. Det var otroligt mycket folk där så man försökte bara ta sin bild så snabbt som möjligt och sedan gå därifrån. Innan vi gick till nästa servärdhet tog vi oss självklart en klassisk belgisk våffla - namnam säger jag bara! Nästa stopp var Palais Royal de Bruxelles (det kungliga palatset) och efter det gick vi till Europeiska Parlamentet. Nu började klockan närma sig 18:00 och vi kände oss klara (för denna gång). Vi hade bockat av allt på vår lista som vi ville se så vi gick till tåget och åkte tillbaka till Luxemburg efter en fantastiskt äventyr i Bryssel! Efter tre timmars tågresa var vi framme vid tågstationen i Luxemburg igen. Helt galet vad man har hunnit med på en dag! Vi passade på att äta en sen middag på Vapiano innan vi åkte hem till Linda där jag sov över.
 
Idag söndag var det väldigt skönt att få sova ut och äta en sen frukost. Sedan åkte vi in till stan, gick runt i parken och njöt av det fantastiska vädret. Nu har jag ätit middag och skriver detta inlägg. Det var min helg! Snart är det dags att sova - imorgon börjar en ny vecka med nya äventyr!

Kommentera här: