Tyskaprov och gym!

 
Denna vecka har varit väldigt spännande! Det började med att i måndags och onsdags hade jag tyskaprov! På måndagen var det skriftliga provet och på onsdagen var det muntliga provet. I torsdags fick vi resultatet - jag fick 93 av 100 poäng! Helt galet! I torsdags var det också "Liichtmëssdag" (Ljusmässdagen). Då går barnen runt med små lyktor, knackar på dörrar, sjunger en liten sång och får sedan godis. Vi (jag, Felicia och Alexandra) gick med en klasskompis till Felicia och hennes mamma. Det var väldigt mysigt.
 
I lördags mötte jag upp Linda vid tågstationen där vi tillsammans gick till gymmet hon går på. Det var också dags för mig att skaffa ett eget gymkort. Jag har saknat att gymma så otroligt mycket! Medan Linda tog det lugnt då hon har precis varit förkyld körde jag ett ordentligt benpass så att jag knappt kunde gå i en trappa eller sätta mig ner - underbart! Efter träningspasset åt vi lunch i stan och sedan åkte vi hem till mig för att äta middag och kolla på film. Det var otroligt härligt!
 
Idag söndag åkte jag in till gymmet direkt efter frukost. På gymmet gick det bra. Jag bekantade mig med maskinerna som såg lite annorlunda ut än de i Sverige, men lyckades använda dom på rätt sätt. Tyvärr var det någon som såg hur vilsen jag var och tyckte att han skulle hjälpa mig. Han kunde bara prata franska, så istället för att förklara hur man använde maskinen visade han glatt hur det skulle gå till. Jag tackade så mycket och fortsatte med mitt. När jag var klar med den maskinen gick jag vidare och inspekterade vad för spännande maskiner de hade på detta gym. Då kom samma man ikapp mig och ville demonstera hur nästa maskin fungerar. Detta hände också med en tredje maskin. Det är kul att man kan uppfylla någons innersta PT-drömmar! Sedan flydde jag in till omklädningsrummet så att jag slapp framstå som en total nybörjare, men jag var också klar med mitt pass. Jag var fortfarande i stan då Linda skrev till mig och frågade ifall jag ville gå och se "La La Land" på bio - vilket jag självklart ville. Ingen av oss hade heller ätit lunch så hon åkte in till stan och så åt vi lunch tillsammas. Efter det tog vi en liten fika och sedan åkte vi till bion. Filmen var jättebra! Sedan åkte jag hem och nu skriver jag det här inlägget! Nu måste jag sova - ny vecka väntar imorgon med nya äventyr! Tschüss!

Kommentera här: