Andra advent!

 
I torsdags var det den första december - helt underbart! Ännu ingen snö, men mycket frost vilket som ni kanske märkt uppskattas mycket av skandinaviska mig. Då började jag också på min teadventskalender vilket hittills inte har svikit mig under mina testunder på morgonarna och kvällarna.
 
I fredags träffades jag och Petra för att fika och prata ikapp om allt möjligt då vi inte träffats sen i mitten på november. Efter fikat kom Linda och åt lunch med oss på en av julmarknaderna. Jag var på tok för mätt efter morotskakan jag hade till fikat så jag tog en varm choklad medan de åt hamburgare. Sedan gick vi till den stora shoppinggatan då Linda och Petra skulle köpa julklappar för att ta med sig när de åker hem över jul. De hittade massor med roliga saker och jag drogs in i butiker jag aldrig varit inne i förr vilket var kul! Butiker som säljer allt från smycken till doftljus. Lagom till 16-tiden åkte jag hem för att Felicia slutar skolan då. Inte bara det - Kleeschen hälsade på i skolan! Kleeschen är det luxemburgiska namnet för Sankt Nikolaus. Man firar egentligen honom den 6 december, men på skolan så firades han på fredagen. Det gick till så att alla barnen ställde sig utanför skolan, med tomteluvor på, framför en scen. Sedan kom Kleeschen, ställde sig på scenen och barnen sjöng julsånger för honom. Efter att barnen sjungit julsångerna fick alla barnen godis av Kleeschen. Sedan åkte vi hem. Jag fixade middag till Felicia och Alexandra medan pappa Ben och mamma Josefin gjorde sig i ordning för att åka iväg på fest. Efter att de hade åkt iväg nattade jag barnen och sedan mig själv.
 
På lördagen åkte jag in till stan för att gå på julmarknaderna. Jag fick reda på att Petra också var i stan med tre av hennes vänner från Slovenien som var på besök, så jag passade på att möta upp dom och gå runt med dom. På en av marknaderna finns ett parishjul som jag och Petra åkte. Man såg så otroligt långt när man var högst upp i hjulet. Helt fantastikst fint var det! Efter det ville Petra och hennes vänner gå iväg att shoppa, och jag ville stanna kvar på marknaden, så vi sa hejdå och skiljdes åt. Efter att ha gått runt på marknaden kom jag till ett stånd som säljer slipade stenar och smycken. Efter att ha kollat på stenarna ett tag börjar jag och han som säljer prata med varandra. Vi ströpratar lite, jag frågar om några stenar och han svarar glatt. Sedan frågar han var jag är ifrån och jag svarar Sverige. Då börjar han berätta om att i sin ungdom var han tillsammans med en tjej från Norge och att han då bilade från Tyskland upp till Oslo varje gång de skulle träffas, vilket blev ett par gånger. Han passade då på att åka genom vackra Sverige, sa han. Han berättade också att under sina långa färder när han behövde tanka, som fattig student, inte hade råd att betala bensinen. Han tankade på sådana stationer där man först tankar och sedan går in för att betala. Han skippade den sista delen - vilket han hade dåligt samvete för varje gång. Han berättade att ända sen dess har han alltid gett saker till alla för att gottgöra sitt samvete - pengar, mat, gratis stenar, etc. Riktigt rolig man att prata med! Jag passade på att köpa ett fint halsband och fick självklart en extra sten gratis. Efter att jag tackat för stenen, den trevliga pratstunden och jag gått vidare till de andra marknaderna fick jag reda på att Linda var påväg in till stan och undrade om jag var i närheten - vilket jag var. Vi möttes upp, gick till ett café och tog en kaffe. Efter det ville Linda fortsätta sitt julklappsletande vilket jag gärna var sällskap till. Vid middagstid åkte jag hem efter en lång dag i stan.
 
Efter att ha klivit av bussen kom jag att tänka på att hela mitt Au Pairgäng skulle ut på kvällen. Jag har alltid tackat nej till att gå ut när de har frågat mig då jag alltid är väldigt trött (och jag är heller inte den som tycker om att dricka). Trots att jag var trött bestämde jag mig för att jag skulle ut denna kväll. Jag skulle få träffa alla samtidigt, troligtvis den sista gången innan alla åker hem över julen, och ha så kul - och någongång ska ju faktiskt vara den första. Jag gick hem, åt middag, gjorde mig i ordning och åkte sedan in till stan med Magdalena som kliver på bussen stationen innan min. Vi alla möttas i stan där vi gick till olika krogar. Medan de andra tog shots fick jag godis av Petra som hon hade med sig - funkar hur bra som helst! Jag fick en sockerkick som gjorde mig pigg och jag fick inte en vedervärdig smak och bränna i munnen efteråt. Då mina nattbussar går 00, 03 eller första bussen för dagen 06 valde jag att ta bussen 00. Tråkigt att lämna dom, men jag hade en riktigt kul kväll!
 
Idag söndag åkte jag in till stan igen för att gå till de olika julmarknaderna. Ni kanske tänker att det är tråkigt att åka till samma julmarknader hela tiden, jag har väl redan sett allt? Jag tycker det är helt underbart! Man träffar nya människor hela tiden, får nya intryck och julstämnigen är så fantastisk att jag blir alldeles varm i själen. Vi har just nu en period med helt fantasiskt väder så klart man passar på att vara utomhus! Vid 14 åkte jag dock hem då vi skulle fira mamma Josefins födelsedag - hurra! Egentligen är den imorgon, men det passar bättre att fira den på helgen. Nu efter en fantastisk middag och efterrätt sitter jag här på mitt rum och skriver detta inlägg. Lite kuriosa för er som är nyfikna - även fast jag skriver så att mina fingrar nästan blöder så tar ett sådant här inlägg nästan två timmar att skriva. Jag förstår inte hur tiden bara kan rinna iväg när jag skriver, men kul är det! Nu ska jag sova. Ny vecka börjar imorgon och nya äventyr väntar!

Kommentarer:

1 Miss Baby Peaches:

Gud vad härlig bilden är!

Kommentera här: